Blogg

Två olika problem löstes med hjälp av Real Färskfoder!

Niklas Jansson bor i Uppsala och är en person som gör allt för sin matkräsna hund Alfa. Alfa hade även en kompis som hette Frank, som tyvärr gick bort nyligen. Dessa hundar hade två olika problem som kunde motverkas med en gemensam lösning – Real Färskfoder!

Till skillnad från matkräsna Alfa var Frank istället glad i mat och åt allt som kom i hans väg, vilket inte alltid var bra för hans mage. Det blev till ett så stort vardagsproblem att den ena inte åt medan den andra istället åt allt. Två olika problem, en lösning – som med hjälp av Real Färskfoder äntligen löstes.

Frank var en matglad hund i sina bästa dagar. Han hade ett problem när det kom till mat och det var inte att äta för det var han bra på, utan det var hans känsliga mage. Problemen kom dessutom flera gånger per år och kunde hålla i sig under längre perioder, det kunde till och med röra sig om veckor. Niklas testade allt från tabletter som skulle få magen att bli bra, till att ge Frank ris, kyckling och torsk som är snällt mot magen. Av allt han testade fungerade inget på Franks stackars mage.

– Frank hade lös avföring och maten stannade inte i magen, den kom bara ut igen, berättar Niklas.

Perioden under året när snön smälter var oftast den period då magproblemen var som värst, men promenader i skogen under alla årstider fick också magen att strula. Frank brukade ofta gå runt och nosa på allt och fick ofta i sig något, vilket är ganska vanligt bland hundar, men det var då Franks mage sa ifrån.

Så fort Niklas började ge Frank Real Färskfoder förändrades situationen. Frank hade ätit Real Färskfoder i 6 månader och förutom att man kunde se en tydlig skillnad på avföringen och att maten stannade kvar i magen, kunde man även se skillnad på att pälsen blev glansigare.

Niklas andra hund Alfa är en hund som inte har samma problem som sin kompis som åt allt, utan han är istället kräsen och äter ingenting om maten inte passar honom.

– Han kunde matvägra i flera dagar innan han fick Real Färskfoder, berättar Niklas.

På grund av att han inte åt något hade han ingen energi och som husse blir man orolig när ens hund inte äter. Med Real Färskfoder fick han tillbaka matlusten och äter nu som vanligt igen, vilket också har gett energin tillbaka.

Real Färskfoder löste två problem som de flesta hundägare kan ha problem med. Frank kunde leka i skogen som vanligt igen utan att magen krånglade och Alfa fick energi till att leka som aldrig förr! Tyvärr kan han inte leka med Frank längre, men hans matglada kompis fick i alla fall äta den bästa maten man kan få och en massa kärlek från honom och husse Niklas ända till slutet. Sov gott fina Frank.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Rasringarna Maine Coon-Katten och The Maine Club anordnar gemensam utställning

Den 23 september 2017 anordnades den första gemensamma utställningen av rasringarna Maine Coon-Katten och The Maine Club. Vi på Real Färskfoder har pratat med Mia Wikström, ordförande Maine Coon-Katten, om utställningen och varför kattrasen blivit så omtyckt här i Sverige.
 

Det var närmare 100 deltagare som tagit sig till Nyköping för att delta på utställningen. På plats fanns Maine Coon-katter i alla åldrar, raser och färger – ett mecka för den som har förälskat sig i kattrasen med andra ord.

– Kattrasen maine coon har blivit omåttligt populär. Enligt statistik från SVERAK var det den näst mest populära katten i Sverige under 2016. Jag har lätt att förstå varför den blivit så populär, konstaterar Mia.

Det var i mitten på 80-talet som rasen kom till Sverige från USA. En av anledningarna till att den tagits emot så bra är att det är en naturras, det vill säga att den inte är framavlad. Det trevliga temperamentet är en annan av många anledningar.

– Det är en kattras som är laid back och den går ihop perfekt med andra djur och människor. De är vänliga, lättlärda och har dessutom ett utseende som tilltalar många med lång, fin päls, berättar Mia.

Det är en ras där man satsar mycket på hälsan och här har uppfödarna en betydande roll. För att avla så friska djur som möjligt testar de sina avelsdjur för att försäkra sig om att de avlar på friska katter. När det kommer till hälsan är även kosten betydande. Många uppfödare och ägare har insett vikten av att katter får äta sin naturliga föda.

– Det pratas mycket om färskfoder idag, bland annat i kattgrupper på Facebook och i kattklubbar likt vår. Fler och fler rekommenderar färskfoder. Det har bättre smältbarhet och katterna tar upp det bättre.

Du har katter hemma som äter färskfoder, hur har deras reaktion varit?

– Vi har sex stycken katter hemma, varav fem maine coon och en huskatt. Vi har provat Real Exclusive hemma och även de som inte gillat färskfoder tidigare tyckte om det! Det är ett riktigt bra betyg. Katternas hälsa är viktig för mig och jag vet att många andra känner likadant, avslutar Mia.

Bild 1: Vinnare blev juniorhanen S*Stortassen’s Viktor, på bilden med uppfödare Annika Öhrberg och ägare Åsa Thelin. Foto: Ingvar Nyquist.
Bild 2: Bästa kastrathane PR S*Sankt Halvards Berkeley, ägare Pirpa Suutari.
Bild 3: PR S*Cooney de Vos Shima, ägare Carin Wasmuth, på bilden med assistent Johan Remmerth. Foto: Ingvar Nyquist.
Bild 4: Prisbord. Foto: Gunilla Petterson.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

“Jag öppnar 10-15 korvar med Real Färskfoder om dagen”

Annette Österman driver Annettes Hunddagis i Bollnäs. Hon tycker färskfoder inte bara är det nyttigaste för hunden, men även praktiskt för den som serverar:
– Jag om någon borde veta, jag öppnar 10-15 korvar med Real Färskfoder varje dag. När man fått in snitsen är det väldigt smidigt, man spritsar ut maten i lagom portioner.

I drygt 4 år har Annette drivit hunddagis i Bollnäs. Hon började i liten skala för att snart byta till stora fina lokaler vid skogen. Där har hon och hennes medarbetare nu dagligen hand om cirka 50 hundar. Många av dem äter redan Real Färskfoder samtidigt som allt fler går över från torrfoder. Men Annette önskar att alla hundar kunde få färskfoder:

– Tänk om alla hundägare kunde förstå hur viktigt det är med rätt föda. Ibland hör jag motargument som att “det verkar kladdigt och bökigt”. Men jag undrar varför man inte kan bortse från det när man ser hur mycket bättre hunden mår? Plus att det faktiskt inte är krångligt.

Annette öppnar över 25 korvar med Real Färskfoder varje dag och tycker att hon har visst fog för sin åsikt.
– Man hittar tekniken efter ett tag. Jag bara knipsar av längst upp och sen kan jag använda det nästan som en sprits. Händerna kommer inte ens i kontakt med fodret. Jag tycker det är enkelt och smidigt.

En av de största fördelarna med Real Färskfoder är att man kan välja mellan olika storlekar på korvarna, menar Annette.
– Real Färskfoder tinar snabbt och passar även mindre hundar, berättar Annette.

På hunddagiset tar varje hundägare med sig egen mat till sin hund.
– Många av hundarna som kommer hit till vårt dagis äter torrfoder. Bland dem ser jag tyvärr mycket dåliga magar som kan yttra sig i att de lätt gör på sig i en stressig situation. Spruckna klor, dåliga tassar och matta pälsar är andra vanliga tecken på att de inte får i sig rätt näring.

Hon märker också att hundar som äter torrfoder har sämre aptit:
– Det blir väldigt tydligt när vi provar att lägga en bit färskfoder på deras mat. Då äter de plötsligt med god aptit. Hundarna blir glada när det serveras färskfoder jämfört med torrfoder.

Annette värnar starkt om hundarnas välmående.
– Vi leker mycket med hundarna. Vi går i skogen nästan tre timmar om dagen, eller så är vi i lekhagen och leker med dem. Vi är med hundarna hela tiden, de mår bra av det.

Helst hade Annette velat servera alla hundar på dagiset färskfoder även om hon inte kommer satsa på ett hunddagis med enbart färskfoder riktigt än.
– I höst kommer jag i alla fall börja med att erbjuda ett antal dagisplatser där färskfoder ingår i priset. Hundarna har rätt till en bra hälsa. Jag ser vilka enorma skillnader Real Färskfoder faktiskt gör för hunden, avslutar Annette.

Fakta
Annettes Hunddagis ligger i Bollnäs och har plats för 98 hundar. I anslutning till hunddagiset driver Annette Österman även ett hundspa och ett hundpensionat.
Läs mer här: http://www.annetteshunddagis.se/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Djurens Helg – En familjehelg fylld av djur, glädje och aktiviteter!

Djurens Helg är ett årligt återkommande event på Solvalla som startade för tre år sedan och som växer för varje år. Under denna helg kan du träffa och bekanta dig med lantgårdsdjur, hundar, katter, reptiler, papegojor och smådjur av alla de slag. För barnen finns tivoli, ansiktsmålning och ponnyridning. Ett stort område är inriktat mot hundar, med tävlingar och prova-på-aktiviteter för dig och din hund.

Matutbudet växer för varje år och nyheten för 2017 var Vegan Schmegan Foodtruck med god mat för alla veganer. Anders Bagge och Fredrik Steen var årets stora dragplåster som fanns på plats hela helgen. Uppträdde gjorde också bland andra Ace Wilder, Anton Hagman och Dolly Style. Vi på Real Färskfoder kommer definitivt vara på plats även 2018 och vi ser fram att träffa dig där!

Läs mer här: https://www.djurenshelg.se

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Reals färskfoder för katt är det perfekta fodret för illrar

Anette Hillbiörn driver Hillbiörns Illeruppfödning i Skövde med specialinriktning på angoror. Hon är även medarrangör av Sveriges största och numera enda illerutställning, Ferrets Halloween. Sedan en tid serverar hon sina illrar Real Färskfoder för katter:
– Illrar är precis som katter strikta karnivorer och mår allra bäst av att äta så naturligt som möjligt, säger Anette.

Anette beskriver illern som ett roligt, nyfiket och ganska keligt husdjur som dock kräver sin ägare. Händer det inget ser illern till att det händer något, som Anette uttrycker det.

– Jag brukar säga att en iller är 33 % katt, 33 % hund, 33 % clown och 1 % pain in the ass. De kan vara väldigt busiga och envisa om de blir på det humöret. Men för rätt person är de ett fantastiskt husdjur och jag är själv barnsligt förtjust i illrar.

I tjugofem år har Anette levt med illrar, ända sedan det första mötet med illern Tracey Lords i en djuraffär i Arvika 1992 som blev hennes första iller. Sedan dess har Anette varit ordförande för Skaraborgsillern Sverige under många år, arrangerat utställningar sedan 1997 och drivit eget företag som importör och återförsäljare av illertillbehör från USA, England och Holland.

Som importör tog hon även in speciell mat för illrar, vilket alltid varit svårt att få tag på i Sverige. Sedan hon lade ner importen har hon, som många andra, serverat torrfoder för kattungar som basmat för illrarna. Hon har varit noga med att de tre första, helst fem, ingredienserna ska vara kött. Dessutom har hon tagit hjälp av en vän som är kunnig inom barf och på regelbunden basis adderat rått kött som exempelvis kycklinghalsar och kycklingvingar.

– Det är ont om riktade illerfoder, därför använder vi oss gärna av kattfoder då illrar och katter har liknande näringsbehov. Men precis som katter har de behov av riktigt kött och behöver egentligen äta så likt de vilda illrarna i naturen som möjligt. Jag blev väldigt glad när jag hittade Real Färskfoder för katter. Det förenklar vardagen och jag kan känna mig trygg i att de får i sig det de behöver. Väl sammansatt rått kött bidrar till att förebygga en rad sjukdomar samt förlänga livslängden på våra illrar. Och det är de så värda! avslutar Anette.

Fakta om illern
Den går på låda, precis som katten.
Man har sele på den och kan ta den på promenader.
Den gillar att sova mycket.
Den går lös inomhus, men många väljer att skaffa ett eget rum där den kan vara ibland.
Har man möjlighet kan man bygga en inhägnad utomhusgård till den.
Många illrar lär sig göra trick såsom rulla runt, göra situps, spela död, och gå fot. Klickerträning fungerar ofta bra.

Läs mer om utställningen Ferrets Halloween här: http://ferretshalloween.se/
Läs mer om Hillbiörns Illeruppfödning här: https://www.facebook.com/pg/HPazzulos/photos/?tab=album&album_id=559115147506042

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Afghanhunden Alice bygger tävlingsmuskler med hjälp av Real Färskfoder

Afghanhunden Alice, 3,5 år, älskar att tävla i lure coursing – en tävling som simulerar harjakt. Den 13 maj 2017 vann hon sitt andra förstapris.
– Alice har ätit Real Färskfoder sedan hon var valp. Det hjälper henne att bygga muskler och ger energi till tävlingarna, säger matte Birgitta Strömholm.

Att tävla i lure coursing kräver sin hund – och matte. Med nästan tio tävlingar per år blir det mycket resande kors och tvärs i Sverige. Däremellan är det regelbunden träning som gäller:
– Vi kör konditionsträning mer eller mindre varje dag. Det bästa är om man har en jämnstark hund som hon kan springa och leka tillsammans med. Minst en gång i veckan åker vi ner till sandgropen i Jordbro och kör släphare, berättar Birgitta.

Utöver detta blir det långa promenader och cykelmotion. Birgitta har en afghanhund till; Stina, 10 år. Men hon tävlar inte:
– Haha, nej Stina skulle aldrig komma på tanken att jaga efter en plastremsa på en åker! Alice är hennes raka motsats, hon blir heltokig så fort något rör sig, en ekorre eller vad som helst. Det var så jag kom på idén att testa lure coursing med henne, det var en helt ny sport för mig också.

Birgitta har inte alltid serverat Real Färskfoder till sina hundar. För ungefär fyra år sedan provade hon det efter rekommendation av en vän.
– Stina har alltid haft en väldigt känslig mage. Sedan hon började med Real har hennes mage fungerat bra och hennes vikt hålls i schack. Jag brukar växla mellan Senior Light och Complete. En fyrahundragramskorv blir perfekt att dela i ett mål på morgonen och ett på kvällen.

Birgitta tycker det märks på båda hundarna att färskfodret är bra för dem:
– De sätter muskler på ett helt annat sätt. Pälsarna glänser och tänderna är fina. Titta på Alice som är guldfärgad – det bara skiner av guld om hela hunden.

Om – eller kanske när – Alice kammar hem en tredje guldmedalj kommer hon att få titeln lure coursing champion. Nästa tävling är i Katrineholm om två veckor:
– Alice är jättelycklig när hon får tävla, hon bryr sig inte om pallplatser eller titlar. Men har hon inte bra muskelmassa eller energi i kroppen så springer hon inte lika bra. Real Färskfoder ger henne förutsättningar att göra det hon älskar allra mest, avslutar Birgitta.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Kattungarna lärde sig äta fast föda rekordsnabbt med Real Färskfoder

I villan i Hägersten bedriver Emma Tyseng kattuppfödning av bengalkatter under namnet Pallet Town sedan drygt ett år tillbaka. Hon ville ge sina katter kött istället för torrfoder och hittade Real Färskfoder. Idag äter alla katter färskfodret – även ungarna.

– Vanligtvis brukar det ta ett tag för kattungar att lära sig äta fast föda, men med Reals Färskfoder var det som att de aldrig ätit något annat, de fattade direkt vad de skulle göra, berättar Emma.

Emma har haft katter nästan hela sitt liv, men det var först när hon började studera till sjuksköterska som hon bestämde sig för att börja med kattuppfödning i liten skala. Idag har hon en kastrerad hane och en avelshona hemma, båda bengaler.

– Bengaler är en väldigt aktiv ras. De pratar väldigt mycket och är kärvänliga och personliga individer. De beskrivs som motsatsen till knäkatter, att de är väldigt självständiga och aktiva, berättar hon. Båda hennes katter älskar att apportera och de har dessutom lärt sig att göra trix. De kan sitta ner och göra high-five på kommando.

Emma har alltid gett sina katter vanligt torrfoder men när hon startade uppfödningen började hon fundera på hur nyttigt fodret egentligen var för katterna.

– Jag tyckte torrfodret luktade väldigt starkt och insåg att det innehåller onödiga färgämnen, smaksättare och massa andra saker som katter inte behöver, berättar Emma.

Först bytte hon till ett torrfoder med mindre spannmål i och märkte direkt att katterna blev mer energiska. Det uppmuntrade henne till att gå vidare till nästa steg.

– Jag började intressera mig för barf, när man maler ner sitt eget kött. Jag hade gärna velat syssla med det, men insåg att jag inte riktigt har tiden att leta efter de råvaror som behövs och variera dem på rätt sätt. Och sen behöver jag ändå tillsätta vitaminer, så det blir ganska kostsamt. Så när jag hittade Real Färskfoder passade det perfekt!

Att katterna dessutom älskar fodret gör att Emma känner att hon valt rätt.

– Det känns logiskt att mina katter äter kött. Det känns som det mest hälsosamma och naturliga alternativet för dem. Att ungarna dessutom så lätt började äta fast föda stärker mig i att det är det rätta alternativet. Nu håller de vikten, och verkar mer glada och pigga. Jag ser ingen anledning att gå tillbaks till torrfoder faktiskt, avslutar Emma.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Uteslutande Real Färskfoder på Värmdö Hund och Katt Pensionat

Marlene Molin driver Värmdö Hund och Katt Pensionat som ligger vackert beläget i natursköna omgivningar. Sedan snart ett halvår tillbaka har Marlene valt att uteslutande servera både sina egna och pensionatets hundar Real Färskfoder.

– Det har gått jättebra, de älskar det, de slänger i sig maten. Framför allt har jag märkt att många hundar som är lite kräsna äter färskfodret utan problem. Det är oerhört fin kvalitet och det luktar inte alls lika illa som tidigare färskfoder jag provat.

Marlene berättar att hon har märkt att allt fler hundägare vill att hunden äter färskfodret som serveras under vistelsen. Tidigare var det betydligt fler som valde att ta med eget foder. Många kunder frågar även om Real Färskfoder och vill testa det även på hemmaplan.

– Nu känns det som att vi har det absolut bästa för hundarna. Det känns bättre att servera ett foder som är naturligt och som innehåller rent kött. Sånt som hundar ska äta. Jag märker stor skillnad på pälsen och klorna. Det är även tydligt att färskfodret tas upp bättre av kroppen jämfört med torrfoder som verkar generera mer slaggprodukter.

Marlene är nöjd med sitt val och tycker att hundarna är pigga och framför allt har god aptit. Något som det kan vara lite si och så med, för en del hundar när de tvingas skiljas från husse och matte.

– Nu äter alla hundarna, även de som tidigare mest stod och petade i maten, och det är jättehärligt att se. Det här kommer vi definitiv att fortsätta med, avslutar Marlene.

Värmdö Hund och Katt Pensionat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr