facebook_pixel

Hund

Hundfoder som gör din hund glad!

Hundfoder ser idag väldigt annorlunda ut jämfört med vad hundar åt för hundra år sedan. Idag finns det många valmöjligheter och det är inte alltid enkelt att välja rätt hundfoder.

Färskfoder

Man kan dela in hundfoder i tre kategorier; Torrfoder, blötfoder och färskfoder. Torrfoder och blötfoder är båda tillagade på något sätt. Färskfoder är rå föda. Dvs rått kött och vom och inälvor som mals ner och paketeras snabbt för omedelbar nedfrysning under 30 minus. Det enda du behöver göra är att tina och servera. Din hund får då ett näringsrikt och hälsosamt mål väldigt likt det hunden åt för länge länge sedan.

Vi på Real färskfoder har tagit fram flertal foder som baseras på tanken att hundar mår bäst av att äta rått kött, som deras primära föda bestod av när de sprang fritt i naturen. Det finns flera olika Realfoder för att du ska kunna hitta det som passar din hund bäst. Vi rekommenderar att du blandar sorterna. Precis som du och jag mår bra av att äta varierat mår även hundarna bra av att du varierar våra sorter. Alla hundar kan äta alla våra sorter (om dom inte har någon allergi eller annan rekommendation av läkare).

Det finns många olika faktorer som spelar in på vilket hundfoder du bör välja, som hundras, ålder och hur aktiv din hund är. Reals hundfoder är även berikat med mineraler och vitaminer, vilket innebär att Real är ett komplett helfoder för din hund. Att det finns flera olika sorters hundfoder gör att du kan variera mellan alla Reals hundfoder för att alltid kunna följa din hunds behov.

Hundfoder som ger rätt förutsättningar för din hund

Hunden upplever ofta en livsförändring med Real färskfoder eftersom det är ett foder som är gjort efter hundens dagliga behov. Real färskfoders kunder har märkt många fördelar bl.a:

  • Hunden får mer energi och livsglädje
  • Finare päls och bättre hud
  • Finare tänder
  • Färre sjukdomar
  • Bättre upptagningsförmåga av innehållet av maten
  • Får en bättre viktkontroll
  • Mindre trötthet

Vassa tänder äter kött! 

När vi går tillbaka i tiden då hundar levde i det vilda var deras primära föda kött. Fler och fler börjar idag ge sina hundar färskt kött. Nu gör vi det enkelt för dig! Real färskfoder säljs i en smidig förpackning och ger hunden allt den behöver. Finns att köpa där du handlar din egen mat, bara att tina och servera!
Hund
Läs mer

Vad ska jag välja? Vad är den bästa hundmaten?

Hunden härstammar från vargen som är ett rovdjur, och rovdjur äter kött. Om hunden själv kunde välja sin mat skulle valet falla på köttbaserad kost. Föda rik på näringsämnen direkt från naturen. Samma näringsrika ingredienser som du hittar i Real färskfoder.

Vill du veta mer om hundfoder för hundar?

Studier utförda på Dingos visar att hundar föredrar mat med hög fetthalt. En tredjedel av energin, 25-35 procent, ska helst komma från protein, om hundarna själva får välja. Läs mer om den intressanta forkningen nedan.

”Geometric analyses of maconutrient selection in breed of the domestic dog, Canis lupus familiaris. Adrian K. Hewson-Hughes et.al. 2012” Läs den här

Hundfoder online

Hundfoder

Det är nästintill en vetenskap att välja rätt hundfoder för sin hund. Det finns många val och många olika hundfoder som baseras på olika vetenskapliga teorier som kan kännas överväldigande att sätta sig in i. Utbudet av hundmat på marknaden är enormt. Det kan vara svårt att navigera vilket hundfoder som passar dig och din hund bäst, och därför hjälper vi dig att hitta rätt!

Complete

Ett helfoder för den aktiva hunden med kyckling som proteinkälla. En utmärkt blandning för alla hundar och passar utmärkt för den aktiva hunden. Förutom kyckling får din hund ett brett spektra av köttprodukter som vom och innanmäte från både nöt och gris och alla viktiga vitaminer och mineraler.

Salmon Plus

Ingredienser Kyckling, innanmäte från nöt och gris, lax, nötvom, kokt ris, vitamin/mineralpremix. Näringsinnehåll Tillsatt vitaminer och mineraler Information/vägledning Utgå från två procent av hundens vikt per dag. Förvaras fryst. Öppnad förpackning förvaras 3 dagar i kylskåp. Fodret är tillverkat av färskt kött och är inte upphettat. Allmänna hygienregler av hantering av färskt kött gäller. Produkten har hög

Read More

Exclusive

Ett helfoder med en utmärkt blandning för alla hundar och främst för den finsmakande hunden då nötvom är en delikatess för de allra flesta hundar.

Puppy

Ett fantastiskt helfoder för din nya livskamrat. Valpar behöver all hjälp med proteiner och näring för att få den bästa starten i livet och Puppy täcker alla behov. Puppy har kyckling, ägg, lax, nötvom och lever m.m.

Senior Light

Senior Light passar bäst till den lugna hunden eller den lite äldre hunden som inte är lika aktiv. Ett helfoder med kyckling, ägg, lever och nötvom m.m Med Senior Light får din hund ett färskfoder med en låg glykemisk kolhydrat för bästa hälsa och som förebygger viktökning.

Komplett måltid

Real färskfoder innehåller allt som hunden behöver för att må bra hela livet. Du och jag kanske gillar färgglad mat som luktar gott och massa goda kryddor. Vi äter med många sinnen. Hunden gillar allra bäst vom och ju mer den ”luktar” desto gladare blir hunden. Läs mer...

Inga tillsatser

Real är en naturlig produkt helt utan konserveringsmedel, tillsatser, färg eller smakämnen.

Hög upptaglighet

Real färskfoder har mycket hög upptaglighet och ett sätt du själv kan se det på är din hunds avföring.

Naturligt färskfoder

Kött från nöt, kyckling och gris samt olika innanmäten från nöt och gris. Vom från nöt som hundar älskar och i vissa foder har vi även lax och ägg.

Hälsosamt

Din hund mår mycket bra när du ger den mat som karnivorer ska ha och inte säd eller annat som hunden inte är skapt att äta.

Hög smaklighet

Reals färskfoder är foder med hög smaklighet. Du och jag vill gärna ha vacker mat som luktar och smakar gott med härliga kryddor. Hunden tycker vom är det godaste som finns och ju mer det ”luktar” desto gladare blir hunden.

Fördelar med Real färskfoder

När din hund får kött som den är gjord för att äta kommer du se flera fördelar!

Karnivorer

Vi kan dela in oss djur i följande tre områden, Herbavorer, Omnivorer och Karnivorer.

Enkelt att köpa hem

Vi finns nu i din matvarubutik och du kan köpa det i frysboxar styckvis eller i kartong på 20 st. Enkelt att köpa och ta hem och bara att tina och servera!

Hur mycket färskfoder ska din hund äta?

Alla hundar har olika raser, ålder, vikt och variationen på hur aktiv din hund är har vi svårt att skapa en modell för hur mycket foder du ska ge din hund. Läs mer om våra rekommendationer.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr