Hur mycket färskfoder ska din hund äta?

Ras, ålder, vikt och hur aktiv hunden är avgör hur mycket färskfoder den behöver. Det är därför svårt att skapa en modell för hur mycket foder du ska ge din hund. Du känner din hund bäst och därför ber vi dig att prova dig fram utifrån våra generella rekommendation på 2% av hundens önskade kroppsvikt.

Ex.  Din hund väger 20 kg och det är den vikt din hund ska väga. Då ger du 200 gram två gånger om dagen. Är det en varm dag eller om du anser att din hund behöver mer vätska så kan du enkelt blanda ut maten med vatten för att få i din hund mer vätska. Om din hund nu väger 20 kg och egentligen bör väga 15 kg så rekommenderar vi att du ger din hund 150 gram två gånger om dagen. Var noga med att räkna in eventuellt hundgodis du ger din hund när du planerar hunden diet. Om kom alltid ihåg att vara observant på din egen hund för att avgöra om den behöver mer eller mindre mat.

Ge gärna hunden mat två gånger om dagen och gärna vid oregelbundna tider. Precis som om den skulle leva vilt så får den mat oregelbundet. Det är också bättre att dela upp maten eftersom för mycket mat på en gång ger ett sämre upptag av de olika näringsämnena

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr