Katt

Katten är ursprungligen ett ökendjur och den dricker av naturen inte speciellt mycket vatten. Därför är det extra viktigt att ge dem färskfoder med hög vattenhalt som minskar eventuella njurproblem.

En hund har lågt ph-värde i magen och det betyder att den kan äta och smälta det mesta den stoppar i sig. Katter har inte lika starka magsyror som hundar och är därför mer känsliga. Maten den äter måste vara fräsch och kännas ny varje gång. Därför kan man inte låta kattens färskfoder stå framme länge, utan ge den en ny liten portion cirka 2-3 gånger om dagen.

Eftersom katter är kräsna och vissa har svårt att byta foder så har vi lite tips för er som vill ge den mer biologiskt anpassat foder, färskfoder. Medan andra katter älskar fodret precis som det är och vill ha mycket.

Ingela berättar

”När jag fick Oskar så var han uppfödd på torrfoder. Jag fick börja med små steg och sedan jobba på hårt för att få Oskar att äta färskfoder. Mina tips: Oskar gillar rått ägg så jag blandade färskfodret med det och då gick det bra. Jag köpte också frystorkat kattgodis och smulade över maten och då sa det slurp! Någon gång lade jag lite färskfoder i gommen på honom som han slickade i sig på samma sätt som när kattmamman ger mat till kattungarna och det hjälpte till. Försök att klura ut vad din katt älskar och blanda färskfodret med det. Ibland vill Oskar ha lite lösare färskfoder och då blandar jag i lite vatten. Ibland tar han färskfodret precis som det är – utan något i.”

Real färskfoder är biologiskt anpassat just för kattens behov och det är ett helfoder. Det betyder att det hög upptaglighet varför det blir mycket mindre avföring i lådan än du är van vid. Det är helt normalt och naturligt.

Pottengers cat study

Redan i början av 1900-talet såg man att katter som äter färskfoder lever längre och har friskare liv än de som fick kokt mat. En något överraskande och mycket glädjande effekt av studien visade att vissa ärftliga sjukdomar hos katter försvann. Titta gärna på filmen här:

Vill du fördjupa dig mer finns det även bok om studien:
Klicka här för att köpa boken hos Amazon

Smidig hemleverans

Vi levererar hem till dig inom 1 – 2 arbetsdagar inom Storstockholm och 2 – 5 arbetsdagar i övriga Sverige. Om du har lantbrevbärare kan transporten ta några extra dagar.

När du köper för mer än 600 kr så bjuder vi på frakten.

Välkomna till vår webbshop!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr