Karnivorer

Vi kan dela in oss djur i följande tre kategorier – herbavorer, omnivorer och karnivorer.

Kor och får t.ex. är Herbavorer, dvs dom har långa tarmar och äter vegetariskt och maler maten med sina tänder och tar upp näringen längs hela långa tarmtransporten. Har endast kolhydrater som bränsle.

Människor är Omnivorer dvs vi har tänder och tarmar och ett näringssystem gjort för att äta både vegetariskt, fisk, fågel och kött. Vi har både protein, kolhydrater och fetter som bränsle. Våra tarmar är kortare än kossan men längre än det köttätande djuret. Och du kan lätt märka på din avföring om du har ätit bra och hälsosam mat eller inte. Precis på samma sätt som vi kan göra på våra hundar och katter.

Hund och kattdjur är Karnivorer. En karnivor har vassa tänder och kortare tarmar. Dvs de är skapta för att äta kött och har protein och fett som bränsle. Därför har Real Färskfoder baserat sitt foder helt utan säd och snabba kolhydrater. Du hittar inga bär eller frukter i vårt foder. Däremot finner du gott om kött, vom, fett och andra animaliska produkter.Föda som karnivorens näringssystem känner igen och vet vad den ska göra med födan vilket innebär högt näringsupptag och friska djur.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr